geen

Een nieuw gezicht bij de RCE

10 november 2022 | Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om mij via deze weg voor te stellen. Mijn naam is Marinus van Dintel en op 1 juli ben ik bij de RCE gestart als specialist agrarisch erfgoed, als opvolger van Judith Toebast. Zijnde opgegroeid op het Betuwse platteland, heb ik altijd een grote voorliefde gehad voor historische boerderijen en het omliggende platteland. Een stukje ‘landleven’ maakte ik in mijn jeugd nog zelf mee bij familie en buren: hooien met paard en wagen, om maar ‘een happening’ te noemen.

Later heb ik in Utrecht geschiedenis gestudeerd en vanaf 2005 heb ik mijn passie echt kunnen volgen: eerst bij Stichting Historisch Boerderij-Onderzoek (waar ik Judith als collega tegenkwam), vervolgens bij Bureau Helsdingen in Vianen en in de periode 2008-2013 bij Erfgoed Zeeland in Middelburg. Hoewel erfgoedbreed geïnteresseerd, maakte agrarisch erfgoed altijd een belangrijk onderdeel uit van mijn werkzaamheden (inventarisaties, bouwhistorische werkzaamheden, herbestemmingsonderzoeken, wetenschappelijk onderzoek).

Vorig jaar ben ik met mijn vrouw Kuneke en dochters Elin en Ivy van Middelburg naar Diepenveen bij Deventer verhuisd, een nieuwe toekomst tegemoet. Een mooi onderdeel hiervan is zeker mijn baan bij de RCE. Ik kijk ernaar uit om mij in mijn nieuwe functie, samen met onder andere de provinciale en regionale boerderijenstichtingen, in te zetten voor het agrarisch erfgoed (en hun eigenaren!) in Nederland. Graag tot binnenkort, bij een live-bijeenkomst, digitaal of op locatie.

Met een erfgoedgroet van Marinus.