geen

Twentse Ervendag 2014

Op zaterdag 27 september a.s. houdt Twentse Erven voor de tweede keer in haar bestaan een ervendag. De vorige keer was in september 2013. Door liefhebbers in de gelegenheid te stellen binnen te kijken bij boerderijen die verkeren  in verschillende stadia van ontwikkeling en gebruik, hoopt de jonge boerderijenstichting begrip te kweken voor het belang van zorgvuldig behoud en verantwoorde herbestemming  van het Twents agrarisch erfgoed.

Belangstellenden kunnen de vaak fraai gerestaureerde en herbestemde boerderijen bekijken en kennisnemen van de bij het erf horende verhalen. Onder het genot van een kopje koffie of thee luisteren zij naar wat de bewoner te vertellen heeft over het samenleven op het platteland, over de betekenis daarvan voor de boerderij als gebouw, voor het omliggende erf en voor de vroegere en huidige bestemming van de boerderij. Het centrale thema is het aloude maar nog steeds levende noaberschap. Respectievelijk om 10 uur, 12 uur en 14 uur kunnen bezoekers terecht op het door hen gekozen erf. Per boerderij en ontvangsttijd zijn er tien plaatsen beschikbaar. Iedereen kan dus maximaal 3 verschillende erven bezoeken; minder kan natuurlijk ook.

De toegang is €5,- per persoon, per erf (dus maximaal €15,- per persoon). U kunt zich aanmelden – liefst vóór 20 september – via het speciale aanmeldformulier dat te vinden is op de website www.twentse-erven.nl.

 

,