geen

Internationaal Congres Raakvlak Landschap-Cultureel Erfgoed

Van 5-7 november vindt bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort het 3-daagse internationale congres ‘Cheriscape’ plaats. Tijdens deze 3 dagen worden onderzoek naar en nieuwe ideeën over het raakvlak tussen landschap en cultureel erfgoed gedeeld. Hoe kunnen deze disciplines bijdragen aan grote sociale en fysieke veranderingen die op het Europese landschap afkomen?

Programma
Deelnemers aan het congres kunnen verschillende sessies bijwonen, bijvoorbeeld over het bij elkaar brengen van verschillende disciplines of het toepassen van wetenschappelijke onderzoeksresultaten in concrete ruimtelijke vraagstukken. Er worden presentaties gegeven door diverse Nederlandse en buitenlandse sprekers, zoals prof. dr. Thomas Meier, prof. dr. Esther Jansma, prof. dr. Jan Kolen en Tracy Metz. Gedurende de drie dagen is er voldoende ruimte voor het delen van eigen ervaringen of het starten van een discussie.

U vindt het voorlopig programma Cheriscape in deze bijlage. Het definitieve programma verschijnt op korte termijn op de website van Cheriscape.

Speciaal programma donderdag 6 november

Op donderdag 6 november kunt u één van de volgende excursies bijwonen: de Noordoostpolder-Schokland, de Blauwe Kamer-Grebbeberg of de Hollandse Waterlinie-Fort Vechten. Alle excursies starten om 11.00 uur vanaf de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Daarvoor (om 9.00 uur) kunt u de plenaire sessie Past, Present and Future van Tracy Metz (journaliste) e.a. bijwonen.

De dag wordt gezamenlijk met het Nederlands Netwerk Historisch Cultuurlandschap georganiseerd. Het is mogelijk om alleen deze dag bij te wonen.
Meer informatie en aanmelden Cheriscape 6 november

Voor wie
Iedereen die beroepsmatig bij dit onderwerp betrokken is kan zich inschrijven voor de congresdagen en/of excursies.

Locatie
Het congres vindt plaats bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5 in Amersfoort. Op 6 november vinden er excursies plaats op verschillende plaatsen in het land.

Kosten
De kosten voor het bijwonen van de 3 dagen zijn ?100. Geeft u een postersessie, dan betaalt u ?80. Voor 6 november bedragen de kosten €35.

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich voor het congres aanmelden via de website van Cheriscape. Voor de excursies op 6 november meldt u zich hier aan.