geen

Prijs voor jong talent

Tijdens het Nationaal Monumentencongres op 13 november zal voor het eerst een prijs voor jong talent worden uitgereikt. Hij of zij die onderneemt in de monumentensector en daarin een opvallende rol, bijzondere competentie of innovatieve aanpak laat zien, maakt kans op de eerste Jong Talent Award. Aanmelden kan nog tot en met 15 oktober!

De prijs voor jong talent geeft een gezicht aan ondernemende en innovatieve initiatieven op het gebied van monumenten en biedt anderen inspiratie. De prijs is een initiatief van het Nationaal Monumentencongres waarin de erfgoedorganisaties Federatie Instandhouding Monumenten (Fim), BOEi, het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn vertegenwoordigd.

Aanmelden

Een jong talent kan genomineerd worden door iemand anders, een bedrijf of een organisatie. Hij of zij moet jonger zijn dan 35 jaar, werkzaamheden doen binnen de monumentensector en daarin een opvallende of cruciale rol spelen.

Inschrijven kan tot en met 15 oktober viajongtalent@monumentencongres.nl. De inschrijving moet een korte beschrijving van de genomineerde bevatten, contactgegevens en de reden waarom hij of zij in aanmerking komt voor de prijs (max 1 A4). Wanneer het om concrete projecten gaat is extra beeldmateriaal of meer informatie via het internet gewenst.

Uit de inzendingen maakt een deskundige jury een voorselectie. De winnaar wordt op het Monumentencongres bekend gemaakt.