geen

Veelzijdig, koersvast en verbindend….”de erfgoedsoldaat”

Directeur Museum Hoeksche Waard wint prijs

‘Jong Monumententalent 2014’

De prijs voor Jong Monumententalent 2014 is gewonnen door Belle van den Berg (33), directeur van Museum Hoeksche Waard in Heinenoord. Ze ontving de prijs op 13 november tijdens het Nationaal Monumentencongres in Haarlem uit handen van Marjan Hammersma, directeur-generaal Cultuur en Media van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De jury omschreef Belle van den Berg als ‘een erfgoedsoldaat in de provincie’.

De nieuwe prijs voor Jong Monumententalent is ingesteld om jonge mensen in de schijnwerpers tezetten, die met succes werkzaam zijn in de monumentenwereld.

Erfgoedsoldaat

De jury omschreef Belle van den Berg als een echte duizendpoot die op jonge leeftijd al veel voor elkaar heeft gekregen. Zo begeleidde ze als directrice van Museum Hoeksche Waard de restauratie van het Hof van Assendelft en boerderij Oost-Leeuwenstein. Ook zette ze met de nieuwe inrichting van het museum het cultuurlandschap van de streek prominent op de kaart. Zij toonde daarbij haar talent: veelzijdig, koersvast en verbindend, in staat draagvlak te verwerven en een grote complexe vrijwilligersorganisatie te runnen. Zij combineert ondernemerschap, financieel en museaal inzicht met liefde en zorg voor cultureel erfgoed en monumenten. De jury noemde haar ‘een erfgoedsoldaat in de provincie’ en stelde dat ‘dit soort mensen van groot belang is voor de erfgoedbeleving in onsland’. Van den Berg is blij en vooral verrast en hoopt dat het winnen van de prijs afstraalt op Museum Hoeksche Waard.

Foto Joost Enkelaar