geen

Verlichte boerderijenroute in NOP

De Lichtroute loopt door het buitengebied aan de oostelijke kant van de Noordoostpolder, van Voorsterbos naar Kuinderbos, slingerend rond Luttelgeest en Marknesse. De route is ruim 50 kilometer lang: de lange lus – rond Luttelgeest – is 36 km en de korte (zuidoost van Marknesse) is 17 km.
Ze gaat langs een 80-tal speciaal verlichte objecten: agrarische bedrijven, woonboerderijen en arbeiderswoningen. Maar ook over kavelpaden en door een boerenschuur.
Grote lus: Marknesserweg, Luttelgeesterweg, door Luttelgeest, Oosterringweg, Kuinderweg, Schansweg, Hopweg, Kuinderweg, Uiterdijkenweg, Blankenhammerweg, Weteringweg, Kalenbergerweg, Uiterdijkenweg, Steenwijkerweg,
Kleine lus Vollenhoverweg, Blokzijlerdwarsweg, Blokzijlerweg, Ettenlandseweg, Repelweg, Voorsterweg.

Er zijn in 2014 geen speciale startplaatsen.
Routeboekjes – met informatie over de uitgelichte objecten – zijn te koop (€2,00) bij een zevental verkoopadressen – de gastvrije bedrijven – op de route. Zowel in Luttelgeest als in Marknesse. Klik hier voor de adressen. U kunt hier ook even rust nemen of een kopje koffie/thee drinken.

Vaak wordt gedacht dat in de winter de boerderijen in diepe rust zijn. Niets is minder waar. Daarom stellen diverse agrarische ondernemingen tijdens de route hun deuren open voor publiek. Van 16.00 tot 22.00 uur. Welk bedrijf wanneer in deze twee weekenden opendag houdt, is te vinden op de website.

De Verlichte Boerderijenroute is een initiatief van leden van de land- en tuinbouworganisatie LTO Noordoostpolder. Het evenement is uniek in Flevoland. Gemeente Noordoostpolder is hoofdsponsor. Ander sponsoren zijn LTO Noord, Leyten & v.d. Linde, Streekfonds Flevoland, Rabobank Noordoostpolder-Urk en Stg. Ontmoet het Platteland.1405345805