geen

Stichting IJsselhoeven continueert culinair project

de_riet_voorzijde_koeien

IJsselhoeve De Riet

Altijd al nieuwsgierig naar de binnenkant van een IJsselhoeve? De bewoners van een achttal IJsselhoeven ontvangen u  graag bij een diner op hun locatie. Uw gastvrouw/heer kookt voor u en vertelt over het leven op een IJsselhoeve van vroeger en nu. Ook mag u verder binnen en buiten kijken: de bedstee, de kelder, de deel waar de koeien op stonden, het erf met het bakhuisje, de boomgaard. Genoeg te ontdekken.

De IJsselhoeven zijn grote beeldbepalende boerderijen in de IJsselvallei, herkenbaar aan het dwarsgeplaatste voorhuis (T-vorm) met vaak meerdere grote schuren erbij. Ze zijn gebouwd in de rijke 19e eeuw door graanboeren. Zij zijn de stillen getuigen van het rijke verleden van de IJsselvallei. Er staan er meer dan 400 in het gebied tussen Zwolle en Zutphen, met het grondgebied van de gemeente Olst-Wijhe als kloppend hart.

Menu
De lunch of het diner wordt met zo veel mogelijk lokale producten bereid; uit eigen moestuin, landbouwbedrijf of uit de buurt. Eet u geen vlees/vis of heeft u een allergie, geef dit dan door, dan kunnen we hier – zover mogelijk – rekening mee houden.

Het seizoensmenu is samengesteld door kok Frans-Jan van Laer, initiatiefnemer van destichting GoedGeboerd. GoedGeboerd! wil Lekker, Puur en Eerlijk eten onder de aandacht van de inwoners van de IJsselvallei brengen door het organiseren van voedselmarkten en evenementen.

Kosten
De kosten voor deelname aan Eten op IJsselhoeven bedragen € 35,- per persoon voor een 3-gangendiner en koffie/thee na. De kosten voor een (uitgebreide) lunch bedragen € 25,- per persoon. Uw gastvrouw of -heer zet ook een aantal flessen wijn (ca 2 glazen wijn p.p.) en fris/water op tafel. U betaalt contact na afloop van het diner.

Bij De Roode Hoeve en De Nijensteen is het mogelijk om apart afspraken te maken over data, programma en kosten voor grotere groepen.