geen

’t Noabord kado: Een pure IJssel beleving

 

Het project Eten op IJsselhoeven & het prijswinnende kunstenaarsduo Vorst+Son hebben een bijzondere samenwerking. Samen brengen zij ’t Noabord op de markt als geschenkverpakking. Dit Noabord-kado staat garant voor een echte IJssel beleving. Het bestaat uit een speciaal voor de IJsselstreek ontworpen bord, gebakken van IJsselklei & een etentje voor twee op een IJsselhoeve. Ideaal om uw Noaber te trakteren, maar natuurlijk ook zeer geschikt als geschenk voor een bruiloft, afscheid van een collega of verjaardag.

‘t Noabord

Het noaberschap zit diep geworteld in de IJsselvallei. Het zit in het delen van momenten samen: voor elkaar zorgen, samen werk verzetten, samen feest vieren, samen eten. ’t Noabord verbeeldt deze bijzondere verbintenis van het noaberschap. Met ’t Noabord ben je letterlijk en figuurlijk aan de eettafel met elkaar verbonden. De twee borden kunnen op elkaar vast gemaakt worden om zo bij een buurman/buurvrouw eten langs te brengen.

De ‘down-to-earth’ (met de voeten in de klei) mentaliteit en de rijkdom van de streek en zijn bewoners zie je terug in het ontwerp waarbij de nadruk ligt op het ambacht en lokale productie.

’t Noabord van ontwerpersduo Vorst+Son is één van de winnaars van de ontwerpwedstrijd van IJsselID voor een nieuw streekproduct (www.ijsselproducten.nl).

Eten op IJsselhoeven

Bewoners van een tiental IJsselhoeven ontvangen u en uw genodigde(n) graag bij een diner op locatie. Een IJsselhoeve is een eeuwenoude statige boerderij langs de IJssel. Uw gastvrouw/heer kookt voor u en vertelt over het leven op een IJsselhoeve van vroeger en nu. Ook mag u verder binnen en buiten kijken: de bedstee, de kelder, de deel waar de koeien op stonden, het erf met het bakhuisje, de boomgaard. De lunch of het diner wordt zo veel mogelijk met lokale producten bereid; uit eigen moestuin, landbouwbedrijf of uit de buurt. (www.etenopijsselhoeven.nl)

’t Noabord kado

Interesse om uw buren, vrienden, ouders of collega in het zonnetje te zetten met een heerlijke maaltijd en een tastbaar aandenken van deze bijzondere belevenis? ’ t Noabor kado is voor € 225,- (inclusief verzendkosten) verkrijgbaar via de webwinkel van Stichting IJsselhoeven.