geen

Een bijzonder boek over vakwerkbouw in Limburg

Omslag Vakwerkbouw

9 maart 2016.

Onder de titel Vakwerkbouw, 600 jaar bouwen met hout en leem in Zuid-Limburg en omstreken heeft kenner bij uitstek Coen Eggen een standaardwerk het licht doen zien. Een must voor iedere boerderijliefhebber.

Vakwerkbouw, het bouwen met hout en leem, is vele eeuwen oud en verspreid over heel Europa. Coen Eggen heeft de afgelopen veertig jaar intensief veldwerk gedaan in Limburg en nabije omgeving. Aan de hand van goedgekozen voorbeelden laat hij zien welke gebouwsoorten en stromingen in Limburg voorkomen. Zowel op hoofdlijnen als in detail werkt hij alles uit en biedt zo een diepgaand inzicht in een bouwmethode die eeuwenlang de norm was.

Vakwerkbouw gaat in op ruim 600 jaar bouwhistorie, maar besteedt ook aandacht aan de restauraties van de afgelopen vijftig jaar én de huidige nieuwbouw. Voor wie zijn pand, of dat van zijn buurman, wil leren zien en begrijpen biedt Vakwerkbouw een goed houvast. Daarnaast is het een aansporing voor iedereen die te maken heeft met restauratie en behoud van dit specifieke culturele erfgoed zeer zorgvuldig om te gaan met wat resteert.

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Vantilt (www.vantilt.nl) . Tot 1 juni 2016 geldt de bijzondere prijs €24,50, daarna €29,50.

264 pagina’s, gebonden, ISBN 978 94 6004 2 48 5.

Verkrijgbaar bij elke boekwinkel en bij de uitgeverij.