geen

BIM, hoe en hoezo?

14 juni 2016.

Wat BIM is en doet staat elders. Hier gaat het om de informatie eromheen. Want er is heel wat over te zeggen.

BIM (de afkorting van Boerderij Inventarisatie en Monitoring) is een klein half jaar in de lucht. Het vergt veel voorbereiding. Want het is voor velen van ons een nieuwe omgeving. Een greep uit de eerste ervaringen:

  • Alles gebeurt digitaal. De speciaal ontwikkelde app is uiteraard digitaal; een account, IOS of Android, single page, synchroniseren, uitklapmenu’s: BIM geeft toegang tot een andere wereld waarmee veel boerderijdeskundigen niet bekend zijn.
  • BIM levert niet de diepte-inventarisaties die eerder werden gemaakt: opnames van boerderijen gebaseerd en opgeslagen in lijvige enquêteformulieren en verkregen na gesprekken met bewoners. BIM probeert het veldwerk te beperken tot 5 minuten per boerderij. Vanaf de openbare weg.
  • De tijden zijn anders: mensen zijn argwanender, de overheid heeft toch geen geld meer om je te ondersteunen, dus waarom zouden we meewerken?
  • Definities zijn voer voor eindeloze discussie: wat is een boerderij, wat is een ensemble, wat is staat van onderhoud, de huidige functie van de boerderij. Zelfs de ligging (adres, GPS, coördinaten) is soms discutabel.

In deze BIMblog zullen we de BIM-ervaringen en -aanpak van commentaar voorzien. Want het is een bijzonder project. En dat is het…

Logo BIMblogGerard Hendrix