geen

Een ecodorp in wording

11 januari 2019 | De monumentale boerderij gelegen pal aan de Maasdijk in Nederasselt wordt het centrum van een woongemeenschap. De centrale ontmoetingsplaats, logeerplaats, inspiratieplaats en het gezicht van een verantwoorde gemeenschap die woont in een omliggend groepje individuele woningen, gebouwd volgens de principes van duurzaamheid. Dat is wat Joop de Vette en AnneMarie Wiltingh voor ogen hebben met hun boerderij en de omliggende 4 hectare grond.

Er ontstaat een plek waar een toekomst wordt gecreëerd vanuit de principes van duurzaamheid en regeneratie. Bewoners gaan bewust om met de natuur, met elkaar en zichzelf. Het wordt een ecodorp, dat gebouwd kan worden met grondstoffen die zoveel als mogelijk biologisch afbreekbaar zijn en terug te brengen tot grondstof. De bebouwing zal passend zijn in het landschap en deze zelfs versterken: ‘helend bouwen’. Alles met eerbied voor de monumenten op het terrein: het molenhuis, de molen, de boerderij, de oude bomen en het wiel.

De kernwoorden voor deze woonvorm van de toekomst zijn: circulair, duurzaam, ecologisch en energieneutraal. De woongemeenschap zal worden gerealiseerd met een grote groep geïnspireerde mensen die al jaren betekenisvol leven als missie hebben en dit willen manifesteren op alle niveaus van het bestaan: biologisch, psychologisch, sociaal en spiritueel.

Joop de Vette en AnneMarie Wiltingh organiseren op 17 januari 2018 een symposium in het dorpshuis van Nederasselt Ons Huis, Kerklaantje 17. Aanvang 14.00 uur. Daarin zullen zij hun plannen toelichten. Aanmelden kan via de website: klik hier

Zie voor meer informatie de brochure over project: klik hier.