geen

Historische houtconstructies in Nederland

9 mei 2021 | Er is een herdruk verschenen van dit standaardwerk, geschreven door Ir. G. Berends, destijds nog in opdracht van de Stichting Historisch Boerderij Onderzoek. En dat is goed nieuws! Het boek was al geruime tijd een schaars artikel. De vraag was altijd nog groot, maar alleen via het antiquariaat was er soms tegen een forse prijs nog een exemplaar te verkrijgen. Het is fijn dat SPA Uitgevers uit Zwolle het heeft aangedurfd het boek weer op de markt te brengen. De RCE heeft ruimhartig meegewerkt aan deze herdruk. Haar directeur Susan Lammers schreef het voorwoord.

Deze opgefriste herdruk is opnieuw opgemaakt, maar inhoudelijk ongewijzigd. Alle bij historische boerderijen en bijgebouwen (en andere oudere gebouwen) voorkomende draagconstructies en houtverbindingen worden uitgebreid beschreven en getoond. De tekeningen zijn destijds vervaardigd door Hanneke Nuijten en zijn haarscherp. De getoonde foto’s zijn van goeie kwaliteit en instructief. Het boek is een must voor iedere boerderijliefhebber, restauratie-architect, houtbouwer en erfgoeddeskundige!

Historische houtconstructies in Nederland is te bestellen bij de boekhandel en dus ook bij de Boerderijboekwinkel (klik hier). De prijs van het boek is €24,95 (incl. BTW, excl. verzendkosten).